Spotlight op Deutsche Post DHL en Alstom: Carrières gestuurd door vaardigheden en AI

Customer Story

6 MIN read

Spotlight op Deutsche Post DHL en Alstom: Carrières gestuurd door vaardigheden en AI

In het verleden werden vaardigheden in klassikale sessies met een algemeen en breed karakter ontwikkeld, zodat ze interessant voor meerdere bedrijfstakken waren. Deze eenzijdige leermethode werkt tegenwoordig niet meer – nieuwe vaardigheden moeten sneller worden geleerd, op het juiste moment met de juiste context, en die vaardigheden moeten nu en in de toekomst in functies kunnen worden gebruikt.

Het Franse internationale mobiliteitsbedrijf Alstom en logistiekgigant Deutsche Post DHL (DPDHL) passen tegenwoordig allebei kunstmatige intelligentie (AI) toe om hun personeel op de toekomst voor te bereiden. Ze richten zich op de kloof in vaardigheden onder hun personeel en proberen hun huidige werknemers te stimuleren om nieuwe vaardigheden te leren en de richting van hun carrière zelf te bepalen.

Wat zijn de uitdagingen en hoe kan HR ze met AI het hoofd bieden?

Bij zowel DPDHL als Alstom bestaat de belangrijkste uitdaging uit twee onderdelen:

  • Handmatig een interne markt creëren kost veel tijd en het is lastig om deze markt op de juiste schaal te brengen. Als gegevens over werknemers handmatig moeten worden ingevoerd, zijn deze gegevens snel achterhaald.
  • De verspreiding van hun personeel maakte het aanbieden van traditionele cursussen lastig. Het was bijna onmogelijk om werknemers bij elkaar te krijgen en cursussen te geven, ook omdat ze talloze verschillende rollen hebben en verdeeld over meerdere landen werken.

Met het door AI aangestuurde talentplatform van Cornerstone kunnen deze bedrijven gegevens over werknemers en vaardigheden in kaart brengen zodat ze tastbaar en bruikbaar worden. Ze hebben met behulp van het platform een interne markt opgezet waar werknemers zelf een profiel kunnen aanmaken waarin ze niet alleen hun vaardigheden en competenties kunnen vermelden, maar ook vaardigheden en competenties die ze willen leren.

Alle gegevens worden in het platform ingevoerd en beide organisaties kunnen dan gepersonaliseerde cursussen aanbieden en ontwikkelingsprogramma's opzetten, en zo meer transparantie en een duidelijk carrièretraject bieden waardoor werknemers groeimogelijkheden hebben. Met die profielen van werknemers kunnen de twee HR-teams ook eenvoudig de kloof in vaardigheden onder het personeel identificeren en de juiste werknemers vinden die die vaardigheden kunnen leren.

“Een van de grootste uitdagingen was voor ons hoe we een classificatie van vaardigheden kunnen creëren,” vertelt Meredith Wellard, VP Group Learning, Talent and Platforms bij Deutsche Post DHL. “Ik denk dat AI-programma's daar echt het verschil voor ons hebben gemaakt, omdat we nu — met één druk op de knop — kunnen achterhalen wat de volgende fase in de carrière van een luchthavenmedewerker of een supervisor in een magazijn is, en welke vaardigheden zij daarvoor nodig hebben en of die ook in andere delen van de organisatie kunnen worden gebruikt.”

Hoe profiteren werknemers van een talentplatform op basis van AI?

Een AI-platform biedt werknemers de mogelijkheid om een profiel aan te maken dat duidelijk hun sterke punten laat zien, maar ook gebieden waar ze zich verder kunnen ontwikkelen. Werknemers zien zelf ook welke carrièremogelijkheden er binnen hun bedrijf zijn, maar ook de vaardigheden die ze nodig hebben om in hun carrière te groeien en de beschikbare ontwikkelings- en cursusopties waarmee ze die vaardigheden kunnen leren. Deze transparantie in talentmobiliteit en groeimogelijkheden vergroot de motivatie en betrokkenheid bij werknemers, omdat ze zichzelf kunnen evalueren voor verschillende functies en hun eigen gepersonaliseerde carrièreplan kunnen opstellen.

Met die werknemersprofielen worden voortijdige vooroordelen in het wervings- en promotieproces weggenomen, omdat werknemers op hun competenties worden beoordeeld en niet op demografische informatie.


Hoe reageerden werknemers op de introductie van de AI-talentoplossing?

Bij Alstom waren de werknemers eerst wat sceptisch over AI. Ze waren niet bekend met het begrip 'kunstmatige intelligentie' en dat zorgde voor wat onrust. Daarom heeft het HR-team een zogenaamd 'proof of concept' uitgevoerd om werknemers te laten zien dat AI niet het enge high-tech monster uit films is, maar een mogelijkheid om hun eigen ontwikkeling te ondersteunen. Werknemers kregen zelf de beschikking over hun gegevens en de keuze welke gegevens ze wilden invoeren.

Bij DPDHL waren werknemers enthousiast over het idee dat hun vaardigheden beter zichtbaar werden binnen de organisatie en met de personaliseringsmogelijkheden van machineleren voelden werknemers zich meer gewaardeerd, omdat de voorgestelde ontwikkelings- en carrièremogelijkheden waren afgestemd op hun eigen behoeften en interesses.

Wat is het uiteindelijke doel voor Alstom en DPDHL?

Het HR-team van Alstom denkt dat de organisatie zich vooral moet richten op het lang vasthouden van medewerkers, dus van werving tot pensioen, zodat werknemers zien dat het niet altijd nodig is om bij een ander bedrijf te gaan werken om je verder te ontwikkelen en in je carrière te groeien. Dankzij AI kunnen werknemers bij Alstom binnen het bedrijf groeien en zich ontwikkelen.

“Een van onze belangrijkste doelen bij het gebruik van AI en vaardigheidsmanagement is om werknemers een transparante markt te bieden waar ze over de juiste informatie en tools beschikken om zich voor te bereiden op hun carrièreontwikkeling op de lange termijn,” zegt Julia Maria Carvalho, HR Project Manager HRIS bij Alstom. “AI helpt ons om ons voor te bereiden op toekomstige uitdagingen door de informatie, gegevens en inzichten van HR in kaart te brengen, zodat ze tastbaar en toegankelijk zijn voor onze werknemers, waar ze ook zijn.”

DPDHL hoopt dat werknemers door de mogelijkheden van AI inzien dat een baan voor het leven is, waarbij de interne markt sterker is dan de externe markt. Het bedrijf wil graag de aanpak bij het werven van nieuwe medewerkers verbeteren door personeel op basis van competenties aan te nemen met een door AI aangestuurd platform, waar vaardigheden de nieuwe valuta zijn en gegevens de toegangsprijs.

Kom meer te weten over door AI aangestuurde ontwikkeling van vaardigheden tijdens LearnTech 2022, dat op 4 – 5 mei in Londen plaatsvindt Meld u aan voor de conferentie, waar Meredith Wellard en anderen u vertellen waarom duidelijk inzicht in vaardigheden organisaties kan helpen om beter te bepalen wat ze nodig hebben voor succes, hoe werknemers hun eigen vaardigheden beter kunnen identificeren en beheren, en op welke punten ze zich kunnen ontwikkelen zodat ze de doelen van de organisatie, voor hun carrière en voor zichzelf kunnen halen.

Koop hier uw toegangsbewijs voor de conferentie. Het team van Cornerstone is aanwezig om uw specifieke vereisten voor beheer van vaardigheden te bespreken; het team staat in hal N1-N7 bij stand G10. Tot ziens bij LearnTech 2022!


[@portabletext/react] Unknown block type "ctaTwoColumnsImageLeft", specify a component for it in the `components.types` prop


Related Content

The top 5 Cornerstone skills insights of 2023
The top 5 Cornerstone skills insights of 2023
Blog
The top 5 Cornerstone skills insights of 2023
Read NowArrow Indicator
Six Myths of Learning Content
Infographic
Six Myths of Learning Content
Read NowArrow Indicator
Strategic Organisation Planning: Designing a future-ready, agile workforce
Webinar
Strategic Organisation Planning: Designing a future-ready, agile workforce
Watch NowArrow Indicator